projects     


Het Urban Screen van 5 x 3 meter dat staat voor de dans- en muziekschool het Factorium biedt vanaf april 2010 een geluidloos digitaal platform aan filmmakers en kunstenaars. Elke 6 weken is er een nieuw dynamisch filmprogramma met geselecteerd filmmateriaal. Dat filmmateriaal kan variêren van animatie tot videokunst, van experimenteel tot documentair. De films worden zonder geluid vertoond en dienen dus vooral beeldend te zijn.

Films kunnen digitaal aangeleverd worden aan: inge.riebeek@planet.nl


 • Filmstill Alicia Framis
 • Filmstill Inge Persoon
 • Filmstill Daniel Askill
 • Filmstill Robbie Cornelissen
 • Filmstill Guido van der Werve
 • Filmstill Fernando Sanchez Castillo
 • Filmstill Florian Goetke
 • Filmstill Marina Abramovic
 • Filmstill Bas de Leijer
 • Filmstill Martin en Inge Riebeek
 • Filmstil Studio Smack
Ajax Slideshow by WOWSlider.com v5.0m

 
25 03 2017 - 05 05 2017


Bertin van Vliet - De Jager en de Kraai
Een animatie voor de Faunabescherming i.h.k.v. het project Art of Matching. Art of Matching brengt werelden bij elkaar; koppelde de filmmaker aan de organisatie. De Jager en de Kraaij toont door middel van een prachtige stop-motion de visie van De Faunabescherming op jagen.

Victorine van Alphen - Evenbeeld
Een dialoog voor man, mannen en ruimte. Voor Poetryfilms Across the Borders heeft Victorine het gedicht “Evenbeeld” van Frouke Arns geïnterpreteerd als een collectie van mannen en ruimtes, waarin de lezer voortdurend zijn positie ten opzichte van de gepresenteerde mannen, herinneringen, mogelijke plekken en partners moet herdefiniëren.

Martijn Schinkel - Lights Crossing
Een film over de relatie van het lichtkunstwerk Lights Crossing met de architectuur van de brug De Oversteek in Nijmegen, die veel meer de vraag wil stellen hoe tijd en geschiedenis zich verhouden tot die ene baken. Een geschiedenis waarbij de oversteek van 20 september 1944 tijdens Operation Market Garden een belangrijke gebeurtenis is. I.h.k.v. Art of Matching en i.o.v. de Commissie Beeldende Kunst gemeente Nijmegen.

Michiel van Bakel - Sensibel
i.h.k.v. Art of Matching is in 2009 de film ‘Sensibel’ gemaakt, over het verbeelden van geluid. Dit gebeurde i.s.m. de adviesgroep Geluid & Trillingen van Royal Haskoning. De film handelt over de onmogelijkheid van stilte. Van Bakel studeerde enkele jaren astronomie en psychologie voordat hij naar de kunstacademie ging. Hij ontwikkelde een belangstelling voor het spanningsveld tussen kunst, wetenschap en technologie. Zijn uitgesproken technische benadering levert een poëtische werke-
lijkheid op waarin de mens in zijn omgeving centraal staat. ‘Sensibel’ was geselecteerd voor het IFFR 2010 in de categorie korte films.

Fikret Koc & Felicia Tielenius Kruythoff - Mahzun Sevgili
Nederlandse titel -Verdrietige geliefde- Een impressionistische korte film over dromen van een betere toekomst, desillusie in het heden en verlangen naar vroeger. De documentaire is gemaakt n.a.v. een brief die Fikrets vader als immigrant schreef. De docu is ontstaan vanuit de masterclass -Living Along the Border- o.l.v, cineast Ineke Smits. Een uitwisselingsproject tussen de zustersteden Gaziantep- Nijmegen waarbij duo’s van Turkse en Nederlandse filmmakers 4 korte films maakten.

Simone Hooymans - Broken Horizon
Uit een zee vol tinkelende ijsbergjes rijzen groene heuvels op. Kronkelende wegen en een woud van steigers overwoekeren het maagdelijke landschap. Daar staat de stad, duister en ongenaakbaar. Maar als de nacht valt en de lichtjes aanfloepen keert het water terug. Maakbaarheid wordt ingehaald door verandering. (Gemaakt voor DZIGA tijdens het project KInoglaz© met als thema mystiek landschap. Kinoglaz © was een serie filmvertoningen rond een bepaald thema waarbij 2 filmmakers van DZIGA opdracht kregen om een korte film te maken binnen dit thema.

Ruut van der Beele & Jonah Falke - KISMO
Is het toegestaan om vrienden te maken met iets dat je niet kent? En ben je in staat dingen te missen die je nooit hebt gekend?
- Een man zit in zijn stoel. Zijn zoon en kleindochter nemen afscheid. Net voordat ze de ruimte verlaten, opent zijn zoon het raam. In de lege kamer komt een vogel tevoorschijn. De oude man is niet bang voor de vogel en de vogel niet voor hem.- De film Kismo is ontstaan vanuit het PoetryFilms Across the Borders project dat DZIGA i.s.m. Filmwerkstatt Munster organiseerde. 5 makers gingen aan de slag met de gedichten van de Nijmeegse stadsdichter Frouke Arns.

Vanuit de Tilburgse stadsdichter, de 3e en laatste dichter in de reeks
Gilaworks - Frank van Pamelen - I never   
  Bezoek ons nu ook op facebook


back