Filmprogramma Between YOU & ME

17/05 - 28/06 2020, Koningsplein 11, Tilburg


Het Urban Screen van 5 x 3 meter dat staat voor de dans- en muziekschool het Factorium biedt vanaf april 2010 een geluidloos digitaal platform aan filmmakers en kunstenaars. Elke 6 weken is er een nieuw dynamisch filmprogramma met geselecteerd filmmateriaal. Dat filmmateriaal kan variêren van animatie tot videokunst, van experimenteel tot documentair. De films worden zonder geluid vertoond en dienen dus vooral beeldend te zijn.

Filmprogramma 17/05 - 28/06

Het nieuwe filmprogramma met:
Diego Barrera - Assemblee Lunaire
Activistisch: Against “sacred books” as manipulation instruments. - Against military repression and state terrorism happening in Latin America. - Against all absolute truth.

Seiko Yamamoto - Darkness
Van de Japanse Seiko was eerder op ‘t platform ‘I make the mountain in the Netherlands’ te zien, toen zij bij Dordtyard artist in residence was. Het ‘groeiende’ beeld herkenbaar als haar werkwijze in het mooie ‘Darkness’.

Daniel Barreto - Entre Los Dos
Born in Guadalajara, Mexico in 1991. He has a fascination for the powerful ability of art to influence our thoughts and emotions. He himself tries to evoke the awe and thoughtfulness in others that art in his childhood once evoked in him.

Niels Mud - High Like Me
Animator en documentairemaker die met bijzondere concepten en technieken verhalen uitvoert in film en animatie. ‘High Like Me’ is een videoclip die hij voor de (niet meer bestaande) band, Yesterday Men heeft gemaakt. www.mudmotion.nl

Elke 2 weken in de aankomende tijd 1 animatie uit de serie van:
Jola Hesselberth - Wijkend Wonderland
"In deze wijkende tijd heb ik besloten elke dag een tekening te maken.
Om gehoor te geven aan deze tijd. Een tijd van verandering, wijsheid en in jezelf keren. Welke dingen voor jou belangrijk zijn en hoe we de komende tijd in dit nieuwe leven vorm gaan geven. Het is een nieuwe toekomst zoals het eigenlijk altijd al was. Alleen nu is alles onder een vergrootglas. Oude wetten werken niet meer." www.instagram.com/jola.hesselberth

Met verder animaties van o.a.; Grant Kolton, Andrey Kasay, Karel Doing, Andrew B Myers en Jake Fried.

Submit your film
Between YOU & ME
Archive 2012-2019