Filmprogramma Between YOU & ME

16-05-2018 / 28-06-2018, Koningsplein 11, Tilburg


Het Urban Screen van 5 x 3 meter dat staat voor de dans- en muziekschool het Factorium biedt vanaf april 2010 een geluidloos digitaal platform aan filmmakers en kunstenaars. Elke 6 weken is er een nieuw dynamisch filmprogramma met geselecteerd filmmateriaal. Dat filmmateriaal kan variêren van animatie tot videokunst, van experimenteel tot documentair. De films worden zonder geluid vertoond en dienen dus vooral beeldend te zijn.

Jola Hesselberth - Small Findings - Snow _ Thoughts - White - Memory of Water
Timeless Nature: Driven by the force of nature and with the urge to create a world where we live in harmony with nature. To guide our cities towards a better future. 

Chantal Breukers - Vlinder
De vlinder die mijn kamer binnen vloog, 10 minuten nadat ik thuis was na het overlijden van mijn vader.

Kim Schonewille - Dances Beneath the Oak - Tuning and Delay
In haar dansante videowerken ontmoeten verschillende lichamen elkaar die samen een dynamische relatie vormen die constant blijft veranderen. Dit moment heeft effect op de autonomiteit van beiden terwijl hun bewegingen een tijdelijke interactie vormen.

Maksims Kačanovs - Memory - Truth and Denial - Untitled
Maksims over "Memory": Personal space does not exist in the real world. It is in ones memories and thoughts. This is an attempt to touch my memories, to enter my personal space

Claudette van de Rakt - Embarrassment of the riches - Light work 01
2 Filmpjes van “OMG it’s me”.
Visueel dagboek van reflecties en observaties, in dagelijkse situaties en momenten, van het mij zijn.  De filmpjes komen ook in de publicatie (het boek) "OMG it’s me “  enkele foto’s kunnen gescand worden en dan zijn op de telefoon d.m.v. een app de filmpjes zichtbaar.
De crowdfunding hiervoor loopt.

Een slectie van DROPSTUFF artcasting:
Easy way out - Job, Joris & Marieke
Turn the Tables - Raymon Wittenberg
How to show your love - Joost Lieuwma
Mijndert - Janneke Swinkels, Tim Frijsinger

Submit your film
Between YOU & ME
Archive 2012-2018