Filmprogramma Between YOU & ME

12 december 2018 t/m 22 januari 2019, Koningsplein 11, Tilburg


Het Urban Screen van 5 x 3 meter dat staat voor de dans- en muziekschool het Factorium biedt vanaf april 2010 een geluidloos digitaal platform aan filmmakers en kunstenaars. Elke 6 weken is er een nieuw dynamisch filmprogramma met geselecteerd filmmateriaal. Dat filmmateriaal kan variêren van animatie tot videokunst, van experimenteel tot documentair. De films worden zonder geluid vertoond en dienen dus vooral beeldend te zijn.

Jeroen de Leyer en Nick J Swarth - Statieweg 4a - Statieweg 4b - Statieweg 4c
Van het geruchtmakende Tilburgs kunstwerk; 'Horrorr Vacui_een docudrama in 14 staties’ zullen delen in de aankomende maanden op dit platform te zien zijn.

Marvin Dophemont - Ive; the Animations
"Ive; the Animations" is een deel van het project "Ive". De animaties gaan over de symptomen zoals je ze in de DSM, het handboek voor de classificatie van psychische stoornissen, zou lezen. Ze zijn afgebeeld in een hele eigen stijl, bedoeld als ‘n opbouwing van de sfeer van de gehele installatie. http://marvindophemont.blogspot.com/2018/06/ive.html

Jeremy Warder - City of insects
Featuring a dystopian society where insects rule. In the modern world everyone is a slave to the hive.

Jeremy Warder - LOVEbox animation
a short music video, which takes the viewer through a series of surreal landscapes. Set in a desert at night we encounter singing oil wells crying tears of oil, as if the desert is being drained of it’s blood. The post industrial landscape is dominated by a series of spirits dancing upon it’s sands, ghosts of mankind inhabiting the deserted land.

Lieke van den Berk - BEE GONE
Bijen worden met uitsterven bedreigd en Lieke ziet zo'n toekomst niet zitten. Om mensen zich van het probleem bewust te maken, maakte ze een dramatische animatie over de bijensterfte. http://www.liekevandenberk.com

Diego Barrera - Tokyo CQ
fantastic videoclip for the piece CQ Tokyo from Phew(album Light Sleep)
More from Diego Barrera: http://celestial-twins.wixsite.com/celestial-twins/video

Submit your film
Between YOU & ME
Archive 2012-2018