Filmprogramma Between YOU & ME

04-04-2018 / 16-05-2018, Koningsplein 11, Tilburg


Het Urban Screen van 5 x 3 meter dat staat voor de dans- en muziekschool het Factorium biedt vanaf april 2010 een geluidloos digitaal platform aan filmmakers en kunstenaars. Elke 6 weken is er een nieuw dynamisch filmprogramma met geselecteerd filmmateriaal. Dat filmmateriaal kan variêren van animatie tot videokunst, van experimenteel tot documentair. De films worden zonder geluid vertoond en dienen dus vooral beeldend te zijn.

Toon Diepstraten - Amiga Animaties
'Diepstraten's werken zijn surrealistisch en vallen op door hun veelheid aan kleuren en het geladen mystieke karakter van zijn figuren.'

Jola Hesselberth - Elements - Water - Positive Ripples - Both Sides - Air Timeless Nature
Driven by the force of nature and with the urge to create a world where we live in harmony with nature. To guide our cities towards a better future. 

Peter Hofland - At the Lake - Bloedmaan
Sonoloog en beeldend kunstenaar Peter Hofland is al ruim 45 jaar actief in het maken van korte films, documentaires en geluidsprojecten. Voor meer info https://vimeo.com/201865621

Karla Witjens - Achter Glas - Huis - Kermisdag 2003
Karla is beeldend kunstenaar, schrijft gedichten, maakt (video)films en beeldhouwt soms tegelijkertijd of in wisselende volgorde. Zij creëert haar eigen werkelijkheid door in te zoomen op de wereld om haar heen, waarbij zij zich laat leiden door wat haar raakt, verwondert, of fascineert.

Kim Schonewille - The rare moments of synced entities
Kim onderzoekt in videowerken de thema’s identiteit, sociale interactie, vrije wil en vergankelijkheid. Ze is geïnteresseerd in de vloeibaarheid van identiteit en hoe dit in verhouding staan tot andere identiteiten.

Een aantal korte promo-films van studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten:

Linny Gorissen Mijn Zelfbeeldhouwen
Eva vd Sande - GEOMETRIC MOTION GRAPHICS
Nataly Orozco Mercado - Beyond Dialogue
Tino Chalon - Sunglasses ON, Oliver Park (promo)
Max Kacanovs - (Sarah Prescimone choreograph)ttf studiov1

Submit your film
Between YOU & ME
Archive 2012-2018